Från föreningen


Vi hälsar Tim vålkommen till vår ungdomssektion

 

                                        

 

Följ oss på  Facebook 

  

          

 

Om Valkyrien


SAR övning 28 april 2022

 

Blå Hallen i Höganäs den 30 mars 2022

Kullens Skutseglare hade ett bås i Blå Hallen Höganäs den 30 mars som var välbesökt. Vi sålde artiklar från vår webshop (mössor med klubbmärke och kuddar) som gav lite klirr i kassan.

 

Läger v 28, 2022

Vecka 28 var det lägersegling med Pawel som första skeppare.  Både nordlig vind och sydgående ström gjorde att vi flög fram på nästan platt läns hela vägen från Höganäs till Falsterbokanalen i ett svep.  Nästa morgon passerade vi kanalen kl. 10.00 och ännu en gång flög fram till Kåseberga där vi anlände i tid till att besöka Ales Stenar vid solnedgången och fullmåne uppgång. Magiskt! Morgonen därpå rundade vi Sandhammaren och angjörde Skillinge med sina trevliga små hus. Efter att ha passerat Stenshuvud i fullmånen blev nästa hamn charmiga Kivik. Därefter satte vi kurs på Hanö över Hanöbukten, Nordens Biskaya.  Vattnet mitt i sommaren var inte varmare än 8 grader så det blev inget bad. Pärlan Hanö har en hamn där det är lätt för Valkyrien att förtöja långsides  Bäst av allt är den helt humana hamnavgiften och superbra toaletter och duschar där den kvinnliga hamnkaptenen ser till att det alltid finns små vaser med rosbuketter i varje. Promenerar man upp till fyren har man en vidsträckt vy till Karlshamn och Blekingekusten.

 

.  Nästa morgon gav vi oss iväg norrut till Karlshamn där Pawel mönstrade av för att fortsätta till Polen från Karlskrona, och Lennart mönstrade på som kapten för resten av vår vecka.  I Karlshamn besökte vi sjöfartsmuseet med modellen av Charlotte, fartyget som transporterade svenska emigranter från det fattiga Sverige till Amerika under 1800-talet.  Sista chansen att proviantera i Karlshamn innan avfärd till Blekinge skärgård och den idylliska Tjärö.  Tyvärr är det ingen långsides förtöjning där längre.  Vi jagades bort från färjeläget som var det enda stället vi kunde hitta, men de förbarmade sig över oss och sade att vi kunde övernatta på deras plats efter kl 17.00 när färjan avgick till fastlandet och till kl 10.00 morgonen därpå.  En mysig liten ö med vandrarhem, restaurang och kafé och bra toaletter och duschar för seglarfolk.  Sista etappen var från Tjärö till Nogersund där vi mönstrade av och körde tillbaka till Höganäs. 

 

Debut i reklambranschen!

Den 18 augusti kom ett helt filmteam ombord vår skuta för att göra reklamfilm för Bauhaus.  Svensken Peter Stormare och norrmannen Kristofer Hivju var ombord i nästan 4 timmar medan scenen togs om och om igen.  Ni kan se resultatet –här. Valkyrien syns i ca 2 sekunder!